Κλείστε ραντεβού ή επικοινωνήστε με την παθολόγο και αντιμετωπίστε οποιοδήποτε παθολογικό πρόβλημα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα εως Παρασκευή 09:00-14:00
  Επικοινωνία : 210 4222215, κιν. 6906898200

Συντηρητική θεραπεία αυχενικού συνδρόμου

Υπάρχουν λίγα στοιχεία υψηλής αξιοπιστίας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη συντηρητική θεραπεία  του αυχενικού  συνδρόμου και της αυχενικής ριζοπάθειας.

Η ανάπαυση και η ακινητοποίηση με κολάρο αυχένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα και οι έλξεις μπορεί να αποσυμπιέσουν προσωρινά το νεύρο. Οι φαρμακευτικές ουσίες μπορεί να συμβάλλουν στην ανακούφιση του άλγους, των νευροπαθητικών συμπτωμάτων και την ποιότητα ζωής. Η φυσικοθεραπεία και οι χειροπρακτικοί χειρισμοί μπορεί να βελτιώσουν την αυχενική δυσφορία. Οι επιλεκτικοί νευρικοί αποκλεισμοί και οι παρατρηματικές διηθήσεις στοχεύουν και επιτυγχάνουν την ανακούφιση του επίμονου ριζιτικού πόνου και την αποτροπή της εγχείρησης. Αν και η αποτελεσματικότητα των επιμέρους θεραπειών είναι συζητήσιμη, μια πολλαπλή συνδυαστική προσέγγιση αποτελεί την καθιερωμένη συνταγή και μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς με αυχενική ριζοπάθεια ή αυχεναλγία, από τους οποίους το 97% και πλέον αντιμετωπίζεται συντηρητικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *