Κλείστε ραντεβού ή επικοινωνήστε με την παθολόγο και αντιμετωπίστε οποιοδήποτε παθολογικό πρόβλημα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα εως Παρασκευή 09:00-14:00
  Επικοινωνία : 210 4222215, κιν. 6906898200

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια νόσος όπου το οξύ που φυσιολογικά παράγεται στο στομάχι, παλινδρομεί προς τον οισοφάγο δημιουργώντας στον ασθενή το αίσθημα ΄΄καψίματος΄΄. Άλλα συμπτώματα που περιλαμβάνει η νόσος αποτελούν ξινή ή πικρή γεύση οξέος, φούσκωμα, δυσφαγία και ναυτία ενώ σε προχωρημένα στάδια μπορεί να παρουσιαστεί έμετος με αίμα (αιματέμεση).

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν σε ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλα γεύματα, δρουν σε κατάκλιση αμέσως μετά τα γεύματα πάσχουν από παχυσαρκία, καπνίζουν, καταναλώνουν αλκοόλ, ανθρακούχα ποτά, καφέ και τσάι. Επιπλέον παρατηρείται σε ανθρώπους που λαμβάνουν συχνά φάρμακα όπως η ασπιρίνη και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ πχ. ιβουπροφαίνη) και σε γυναίκες με εγκυμοσύνη.

Η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί με αλλαγές των συνηθειών του τρόπου ζωής και της διατροφής ή/και με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Οι αλλαγές στις συνήθειες μπορούν να περιλαμβάνουν κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων, καθιστή θέση για 2 ώρες έπειτα από τη κατανάλωση των γευμάτων, απώλεια βάρους, διακοπή καπνίσματος και περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ, ανθρακούχων ποτών, καφέ και τσαγιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *